![]() | ||
Gyömbéres csirkeleves |
Hozzávalók:
- 2 csésze csirke falat nagyságú darabokra vágva
- 3-4 csésze csirke alaplé
- 2 szár citromfű
- 4-5 kaffir lime levél , aprítva
- 2 koriander apróra vágva
- 1 evőkanál thai chili-paprika , vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál szárított chili paprika
- 3 - 4 lime leve
- 2 - 3 evőkanál szeletelt bambuszrügy , vagy spárga (ez a recept nagyszerű spárgával)
- 2-3 evőkanálnyi halszósz
- 2 evőkanál mogyoróhagyma , vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál fokhagyma, összezúzva
- 1 evőkanál friss gyömbér, aprítva
- 1 evőkanál friss galangal
- darált Thai fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A felforrósított wokban a szárított chilli paprikát elmorzsolom, majd egy kevés olajat adok hozzá, pirítom a chillit, majd hozzáadom a gyömbért, a galangalt, a mogyoróhagymát és a fokhagymát és egy ideig pirítom, addig ameddig jó fűszeres illatú.
Egy lábosban a csirke alaplevet felforralom, hozzáadom a pirított összetevőket a wokból. Belerakom a halszószt és a lime levét úgy, hogy egyensúlyban legyen az íze, majd a többi hozzávalót is belerakom, de mielőtt a csirkehúst is beleteszem felforralom a levest. Amikor forr a maradék fűszereket is beleszórom, majd a csirkét rakom bele és addig főzöm amíg a csirkehús megfő benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése