Összes oldalmegjelenítés

3211

2011. április 19., kedd

Thai gyömbéres csirkeleves - Thai Ginger Soup Chicken

Gyömbéres csirkeleves



Hozzávalók:
  • 2 csésze csirke falat nagyságú darabokra vágva
  • 3-4 csésze csirke alaplé
  • 2 szár citromfű
  • 4-5 kaffir lime levél , aprítva
  • 2 koriander apróra vágva
  • 1 evőkanál thai chili-paprika , vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál szárított chili paprika
  • 3 - 4 lime leve
  • 2 - 3 evőkanál szeletelt bambuszrügy , vagy spárga (ez a recept nagyszerű spárgával)
  • 2-3 evőkanálnyi halszósz
  • 2 evőkanál mogyoróhagyma , vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál friss gyömbér, aprítva
  • 1 evőkanál friss galangal
  • darált Thai fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2 ek olaj


Elkészítése: 

A felforrósított wokban a szárított chilli paprikát elmorzsolom, majd egy kevés olajat adok hozzá, pirítom a chillit, majd hozzáadom a gyömbért, a galangalt, a mogyoróhagymát és a fokhagymát és egy ideig pirítom, addig ameddig jó fűszeres illatú.

Egy lábosban a csirke alaplevet felforralom, hozzáadom a pirított összetevőket a wokból. Belerakom a halszószt és a lime levét úgy, hogy egyensúlyban legyen az íze, majd a többi hozzávalót is belerakom, de mielőtt a csirkehúst is beleteszem felforralom a levest. Amikor forr a maradék fűszereket is beleszórom, majd a csirkét rakom bele és addig főzöm amíg a csirkehús megfő benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése