Összes oldalmegjelenítés

3194

2011. április 19., kedd

Curry panang csirkével - Panang curry with chicken

A Panang curry vagy Penang curry egy autentikus thai étel



A  Panang curry nem a vörös curry. A thaiföldi hagyomány szerint a szósz a sült kókusztejjel lesz sűrűbb vagyis vastagabb, mint a vörös curry. A Panang curry szaftos, de mégsem leves.
Egyszerűbb ha megvásároljuk a Panang curry pasztát egy keleti fűszeresnél, de készíthetünk is.

Hozzávalók a Panang curry pasztához:

  • 5 nagy chilli paprika kimagozva
  • 1 tk Galangal (piros)
  • 1 kiskanál friss citromfű felaprítva
  • 1 tk Koriander (gyökér vagy szár szeletelve)
  • 1 tk kömény
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 5 db mogyoróhagyma szeletelve
  • negyed csésze földimogyoró
  • Kaffir lime a bőrével eggyütt és
  • 12 levele aprítva
  • 1 tk garnéla paszta
  • 1 tk tengeri só
  • 2 tk bors
A hozzávalókat mozsárban vagy turmixgépben össze kell törni illetve keverni.


Az ételt lehet csirkehúsból, marhából, rákból, bármilyen húsból vagy tofuból készíteni.
A Panang curry csirkével hozzávalói:

  • 30 dkg csirkemell
  • 3 ek Panang curry paszta
  • 2 ek olaj
  • 3 dl kókusztej
  • 1,5-3 ek barna cukor
  • 2 ek halszósz
  • 1/2 csésze borsó ( elmaradhat)
  • 4-6 kaffir lime levél
  • bazsalikomlevél a dízsítéshez


Elkészítése:

A wokban felforrósítom az olajat és fehéredésig sűrűn kevergetve pirítom a feldarabolt csirkehúst. Félrerakom a húst és a maradék forró zsiradékra ráöntöm a kókusztej felét, majd a Panang curry pasztát beleteszem és jól átkeverem. Visszarakom a húst,  átrogyogtatom, majd belerakom a barna cukrot, halszószt és ízesítem a kaffir lime (zöld citrom) levével. Felöntöm a többi kókusztejjel, átkeverem és körülbelül 10-12 percig főzöm.
Tálaláskor friss bazsalikom levéllel és főtt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése